כמה ויטמינים נשארים בפירות לאחר מספר ימים במקרר

ירק שנקטף בזה הרגע, מכיל המון ויטמינים חיוניים לגופינו, אך ככל שעובר הזמן מהקטיף הירק מאבד מערכו התזונתי.

הפירות שארץ ישראל מבורכת בהם מגוונים ומעניינים וההיצע לא פחות ממופלא. אין הרבה מקומות בעולם שאפשר ליהנות מהם מפירות מסוגים שונים שיהיו גם טריים, גם בריאים וגם יגיעו אל הצרכנים כמה שיותר מהר מהרגע שבו הם נקטפים או נאספים מהשדות. מעבר לטעם והצבע המשגעים רוב הפירות גם מכילים ויטמינים וערכים תזונתיים טובים מאד שתורמים להתפתחות ותפקוד תקינים של הגוף בכל גיל ובכל שגרה. יחד עם זאת, חשוב מאד לדעת איך לטפל בפירות אלה ואיך לשמור עליהם במצבם הכי טוב, טרי ואיכותי שאפשר . חלק מהוויטמינים, המינרלים והערכים התזונתיים עלולים ללכת לאיבוד בתנאי אחסון כאלה ואחרים או לאחר בישול או טיפול אחר. על מנת להימנע מכך ככל האפשר כדאי לדעת איך הכי מומלץ וכדאי לשמור על הפירות.

 

אחסון פירות במקומות שונים

במדינה חמה כמו ישראל אין ספק שמה שצריך זה לשמור על רוב הפירות במקרר על מנת שיאריכו ימים ואפשר יהיה לשמור עליהם למשך תקופה של כשבוע או אפילו יותר. למרות זאת יש פירות שגם במקרר יאבדו אט אט מהערכים התזונתיים הטובים והחיוביים שלהם ולכן חשוב לצרוך אותם כמה שיותר מהר. כאשר מזמינים הביתה משלוח פירות וירקות חשוב מיד לפזר אותם ולאחסן כל סוג של פרי או ירק במקום שיהיה הכי טוב עבורו, בו הוא יחזיק מעמד הכי הרבה זמן ולא יפגע בפירות או ירקות אחרים. תפוחי עץ, למשל, לא מומלץ לאחסן במקרר אלא במזווה היבש באזור חשוך ויבש. התפוח מפריש לאוויר גז טבעי שעלול לגרום לירקות או פירות אחרים בסביבתו להפוך לרקובים ופחות טריים ולכן מומלץ לבודד אותו מאחרים.

 

אחסון פירות במקרר

כאשר מגיעים משלוחי ירקות עד הבית לא מומלץ להמתין אלא לפזר את הפירות והירקות כל אחד למקומו על פי הדרך שהכי כדאי לאחסן אותו. פירות רבים יאריכו ימים במקרר, שכן הטמפרטורה הגבוהה והלחות ששוררת ברחבי המטבח או המזווה היבש עלולות לגרום להם להרקיב. יחד עם זאת, חשוב מאד להבין שלא כל הוויטמינים או הערכים התזונתיים מחזיקים מעמד בקירור לאורך זמן ועדיין חשוב וכדאי לצרוך את הפירות המקוררים כמה שיותר מהר. אנטי אוקסידנטים למשל, שהם נוגדי חמצון ומצויים בהרבה מאד ירקות ופירות ונחשבים לבריאים וחשובים מאד – מאבדים את הערך שלהם לאחר כמה ימים של קירור במקרר ולכן עדיף לצרוך כמה שיותר מהר את הפירות והירקות שמכילים אותם בכמות גבוהה – תותים או עגבניות, למשל. יש ויטמינים שיחזיקו מעמד יותר מאחרים אך בכל מקרה ההמלצה היא לאכול את הפירות המקוררים תוך שלושה או ארבעה ימים לכל היותר.

 

לאכול פירות בריאים ולשמור על איכות חיים גבוהה

אין ספק שהפירות צריכים לקחת חלק נכבד בהרכבת התפריט היומי והשבועי של כל אדם, החל מגיל צעיר של ילדים וכלה במבוגרים בגיל השלישי. מגוון הפירות מאפשר בחירה מתוך טעמים שונים, מרקמים, צבעים ואפילו ערכים תזונתיים מגוונים וכך כל אחד יכול לבחור את הפירות שהכי מתאימים להשקפת העולם שלו או לטעם האישי וההעדפות שלו. ברגע שמקפידים לצרוך את הפירות תוך ימים ספורים מהרגע שהגיעו במשלוח ונכנסו למקרר – אפשר להיות בטוחים שהוויטמינים עדיין שם ועדיין לא נעלמו לשום מקום. הפירות מאזנים את התפריט וכמובן מאפשרים קינוח מתוק מן הטבע למי שחשוב לו לסיים את הארוחה עם טעם מתוק ועסיסי, מלא בטעם, מרקם וצבע.

דלג לתוכן מרכזי