תזונה צמחונית - אלה הירקות שאתם צריכים לאכול

ירקות ופירות מהווים חלק חשוב בהתפתחות תקינה של גופינו, אנשים הנמנעים מצריכת בשר צריכים להשלים את הערכים התזונתיים החסרים באמצעות צמחים. אז מה צריך לאכול?

אנשים רבים בוחרים בתזונה צמחונית מתוך אי אילו סיבות או שיקולים וחשוב להם להקפיד על כך. הם מעדיפים שלא לצרוך מוצרי בשר או עופות ולכן עליהם לארגן לעצמם את התפריט היומי והשבועי כך שיכיל את כל אבות המזון הדרושים להם וכמובן יספק להם את מה שהעוף והבשר החסרים לא מספק יותר. יחד עם זאת, בזכות עושר גדול מאד של ירקות הקיימים כיום בנמצא אפשר לצרוך שילובים מעניינים וייחודיים שגם ישלימו את מנות החלבון שלא מסופקות בשל היעדר עוף או בשר וגם תהיינה טעימות ומשביעות כאחד. חשוב להכיר את הירקות האלה על מנת למצוא את המתכונים הכי טובים שיספקו מנות טעימות, משביעות ומגוונות. ההיצע היום כל כך גדול שגם הצמחונים יכולים ליהנות מטעמים נהדרים תוך כדי שמירה על הבריאות ועל העקרונות של הימנעות מבשר ועוף.

 

הירקות שמתאימים לתזונה צמחונית

כיום נפוץ ומומלץ להזמין ירקות משלוחים או מארזי פירות שמגיעים במצבם הטרי ביותר. המצב הטרי גם מביא איתו בשרניות של הירקות והפירות וכמובן את מיטב הוויטמינים, המינרלים והערכים התזונתיים של הפירות והירקות. להלן כמה דוגמאות לירקות שמומלץ מאד לאמץ כחלק בלתי נפרד מהשגרה של התזונה השבועית והיומית –

  • קטניות – שעועית לבנה או אדומה, גרגירי חומוס או עדשים יכולים למלא את החוסר בחלבון שהרבה מאד אנשים שאימצו תזונה צמחונית חווים. הקטניות מגוונות מאד בטעמים ושיטות הבישול שלהן ואפשר אפילו להעלות את הערכים התזונתיים שלהן על ידי הנבטה מבעוד מועד טרם הבישול.
  • תפוחי אדמה – גם זה ירק שורש שנחשב לכזה שאפשר לבשל ולהכין באינספור צורות בישול. היתרון הגדול של תפוח האדמה הוא השובע שהוא מביא איתו וכך גם בארוחה שאין בה בשר או עוף אפשר לחוש שבעים אחרי ארוחה מלאה וטובה.
  • בטטה – הבטטה ורסטילית מאד בכך שאפשר לאכול אותה גם במנות צד ותוספות של ארוחה וגם עם תיבול מתקתק. היא מלאה בסיבים תזונתיים, ויטמין A וקרוטין ולכן מומלץ להפוך אותה לחלק בלתי נפרד מהארוחות היומיומיות.
  • אפונה – גם האפונה מתאימה מאד לשילוב עם תוספות פחמימתיות או ירקות אחרים וכך אפשר להתבסס עליה בעת הכנת ארוחה איכותית, עשירה בערכים תזונתיים וכמובן טעימה מאד.
  • פלפלים – הפלפלים האדומים והכתומים עשירים בוויטמין סי שלא רק שהוא בריא וחשוב לגוף בפני עצמו אלא שהוא מסייע מאד לספיגה של הברזל בגוף. מכאן שאם בונים ארוחה שיש בה גם ברזל וגם ויטמין סי הרי שאפשר להרוויח מכל הכיוונים.

 

טיפים נוספים לתזונה צמחונית

מי שמזמין ירקות עד הבית יודע שמומלץ מאד לצרוך אותם כמה שיותר מהר, לפני שירקיבו או ייאבדו את הערכים התזונתיים שלהם. חשוב מאד להכיר לעומק את הירקות על מנת לבחור את אלה שיהיו הכי מתאימים לכל ארוחה, לכל שילוב או לכל צורך שיש לאנשים מסוימים. מי שחש שאין לו את הידע המספק כדי לבנות לעצמו את התפריט יוכל לבטח לקבל ייעוץ מאנשי מקצוע מעולם התזונה שבעזרתם יהיה לו הרבה יותר קל להבין אילו ירקות אפשר וכדאי לשלב ואילו נחשבים לטובים יותר מאחרים. כאשר התזונה תהיה נכונה, בריאה ומאוזנת החוסר בבשרים או עוף לא יורגש והגוף לא יהיה חלש או עייף. המזל הוא שכיום באמת אפשר להזמין משלוחים של כל סוגי הירקות והם מגיעים טריים, בשלים, יפים, בשרניים ומלאים בערכים התזונתיים הכי טובים שאפשר לבקש.

דלג לתוכן מרכזי