ליהנות מטעמים וצבעוניות של ירקות חורף

תבשילים, סלטים, פשטידות וקדירות- כדי לבשל בחורף מזון טרי וטעים, חשוב להכיר את מה שגדל בחורף עם הגשם הראשון. מה עושים אחר כך? מזמינים פירות וירקות במשלוח עד הבית מדוכן הפרדסן!

עונת החורף, גם אם היא קצרה ולא מאד משמעותית בישראל – מביאה איתה טעמים וסוגים מיוחדים של בישולים ומאכלים. זו העת לתבשילי קדירה מהבילים, חמים ומנחמים, כאלה שנחשבים לכבדים ושאין ספק שהם כלל לא מתאימים לעונת הקיץ הקלילה. בשביל מאכלים שכאלה חשוב לבחור ירקות חורף טריים, מלאי בשר וטעם וכך הם יתרמו את התרומה שלהם לטעם של התבשיל כולו. כאשר מדברים על ירקות חורף לא בהכרח מתכוונים לירקות שצומחים רק בחורף אלא לכאלה שפחות מתאימים לאכילה במהלך הקיץ ולכן ממהרים להצטייד בהם כבר כאשר יורד הגשם הראשון. יש מי שרק מריח תבשיל או סיר מהביל עם ירק מסוים שהוא מכיר ואוהב ומיד חושב על הקור שבחוץ ועל הגשם המטפטף. אז על אילו ירקות בעצם מדובר?

 

ירקות חורף וירקות שיש כל השנה

בשנים האחרונות רואים פחות ופחות ירקות או פירות עונתיים, כלומר כאלה שגדלים ומוצעים למכירה רק בחלק מהשנה. יחד עם זאת יש לא מעט ירקות חורף שגם אם בהחלט אפשר להשיג אותם בקיץ – הם מזוהים עם עונת החורף ומתאימים לה הרבה יותר. בין אלה אפשר למנות כרישה, ארטישוק, כרובית וברוקולי, קטניות מסוגים שונים, ירקות שורש מגוונים וכמובן דגנים. כאשר מדברים על ירקות חורף ההתייחסות בדרך כלל קשורה לסירים מלאים בכל טוב ולכן הירקות האלה הם ירקות שדורשים בישול ארוך וכמובן ירקות כאלה שמהווים בסיס לצירים, מרקים ותבשילים שהופכים לארוחה שלמה עבור לא מעט אנשים. זה אחד היתרונות הגדולים של הירקות הקשים האלה, שהם הופכים באמת כל ארוחה לחגיגה של טעמים, ערבובים וצבעים. חותכים סלט ומיד מתיישבים לאכול.

 

איך לבחור את ירקות החורף?

כל בחירה של ירק ופרי מבוססת על הטריות ועל הבשלות והמוכנות שלו לאכילה. יש ירקות חורף שכבר אצל הירקן רואים שהם עדיין לא מוכנים לאכילה ולכן מומלץ לוותר עליהם. יחד עם זאת יש לא מעט ירקות שאפשר לקנות גם אם אינם במצבם הטוב ביותר האפשרי, גם מפני שהם מיועדים לבישול שירכך אותם ויהפוך אותם לטעימים מאד וגם מהסיבה שהם יכולים להמשיך את תהליך ההבשלה בבית על המדף וכך אפשר יהיה להכין מהם מטעמים ברגע שיהיו בשלים ומוכנים לאכילה. היתרון הגדול של ירקות חורף הוא הוורסטיליות שלהם, כלומר - חלק מהירקות ניתן לאכילה כך במצבם הנא ואת חלקם צריך לבשל היטב לפני שאוכלים. תכונה זו שלהם מאפשרת להם להוות חלק בלתי נפרד מכל מטבח ומכל סגנון בישול. כמובן שגם כאן יש את הנושא של העדפה, שכן יש מי שאוהב ירקות אלה ואחרים ולעומתם אנשים אחרים יעדיפו סוגים אחרים של ירקות, כך גם בחורף וגם בקיץ.

 

כשהירקות הופכים לחלק בלתי נפרד מהתפריט המשפחתי

אין ספק שירקות חייבים להוות חלק בלתי נפרד בכל תפריט. הם מלאים בערכים תזונתיים טובים ובריאותיים ולכן מתאימים לכל אדם, בכל גיל. הם דרושים ומהותיים לשם התפתחות גופנית ופיזית תקינה ולכן חשוב מאד לשלב אותם בצורה מושכלת ונכונה בתפריט היומיומי. חלקם מוגבלים מבחינת הכמות המקסימלית המותרת ביום ואת חלקם אפשר לצרוך ללא הגבלה. מי שעבורו ירקות חורף מסמלים את החורף ייהנה מהם בכל שלב ותמיד יהיה לו טעים לשלב אותם במנות ובמרקים שהוא מכין עבור עצמו ועבר בני המשפחה שלו. הירקות יוסיפו רבדים נהדרים של טעם וריח וכל מי שיטעם ייהנה ויהיה שבע. כנסו לגלות איך מבצעים הזמנת ירקות באינטרנט!

דלג לתוכן מרכזי