פירות יבשים ללא סוכר - יש דבר כזה?

כיצד כדאי לכם לבחור את הפירות היבשים שאתם כל כך אוהבים לנשנש? על מה עשוי להעיד צבע הפירות, ואיך תדעו במה יש סוכר ובמה לא?

פירות יבשים "ללא סוכר" הגיעו לארץ כבר לפני לא מעט שנים. הם הפכו מיידית ללהיט בקרב חובבי הבריאות, אשר ביקשו להרבות ויטמינים ולהפחית סוכר - מה שאפשר להשיג לכאורה עם פירות יבשים ללא סוכר.

אבל השאלה היא, האם באמת מדובר על פירות ללא סוכר? האם קיים קומפוט פירות יבשים ללא סוכר? האם זה בכלל אפשרי ולמה זה נחשב כל כך בריא?

 

פירות יבשים צבעוניים, מגרים וטעימים - עם סוכר, או בלי?

לצד הטרנד המתפתח של הזמנת ירקות מהחקלאי, התפתחה בקרב הישראלים גם חיבה גדולה לפירות יבשים ללא סוכר - הבטחה לפרי מתוק, עשיר בויטמינים ומלא בריאות, ללא תוספת סוכר, שהפכה לחלק בלתי נפרד מהפירות היבשים המסורתיים, אותם התרגלנו לצרוך ולאכול. כמו למשל מנגו מיובש ללא סוכר או משמש מיובש ללא סוכר מהוויים חטיף טעים ובריא.

 

אבל גם מי שמבצע הזמנת משלוח פירות תל אביב התרגלו לפינוק הנוסף, שמתאפשר בהזמנה של מרבית המשלוחים הללו - פירות יבשים, צבעוניים וטעימים, עם הבטחה כפולה למזון בריא, נטול חומרים משמרים ובעיקר - נטול סוכר.

אז בואו נבהיר את העניין ונבדוק אחת ולתמיד, אם אכן מדובר על פירות ללא סוכר.

 

כל הפירות מכילים סוכר!

סוכר בצורתו הטבעית נמצא בכל הפירות שאתם מכירים ואוהבים מדובר אמנם על סוכר פירות - פרוקטוז - אשר נחשב בריא בהשוואה לסוגי הסוכר המוכרים, אותם נהוג לרכוש בסופרמרקט, בשקית או קופסא, אבל זהו סוכר לכל דבר ועניין.

 

יחד עם זאת, הפירות היבשים הרגילים, אותם אתם רגילים לקנות לכבוד טו בשבט, או בכלל, עשירים בתוספת סוכר מלאכותית, שנחשבת מזיקה במיוחד.

תוספת הסוכר היא לא התוספת היחידה בפירות הללו, כי נהוג להוסיף להם גם צבעי מאכל בכמות גדולה, די לתת להם מראה יותר אטרקטיבי, כמו גם חומרים משמרים מסוגים שונים, להארכת חיי המדף.

 

הבשורה הטובה - פירות יבשים ללא תוספת סוכר

לפני שאתם מבצעים הזמנת פירות וירקות באינטרנט זיכרו שאמנם אין דבר כזה - פירות יבשים ללא סוכר - כי בכל הפירות יש סוכר, בצורתו הטבעית והבריאה יותר. אבל פירות יבשים טבעיים או פירות יבשים ללא סוכר קלוריות פחותות מאשר אלו עם סוכר מוסף, וכמובן שאינם כוללים תוספת סוכר מלאכותית ולכן נחשבים בריאים הרבה יותר. בנוסף, פירות אלה מיוצרים ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים ולכן הם מכילים הרבה יותר חומרים בריאים ומזינים והרבה פחות חומרים מסוכנים ומזיקים.

 

אז מי צריך תוספת סוכר?

תוסת סוכר היא למעשה כל כך מיותר, במיוחד כאשר מדובר על פירות יבשים, כי תהליך הייבוש גורם לריכוז גבוה יותר של סוכר בתוך הפרי בכל מקרה ולכן גם פירות מיובשים ללא תוספת סוכר הם בעצם פירות יבשים מתוקים מאוד, שאינם צריכים כלל תוספת סוכר!

 

הסוכר הטבעי הקיים בתוך הפרי אמנם נחשב סוכר לכל דבר, אך הוא פחות מזיק מהסוכר הטבעי.

בנוסף, התהליך הטבעי של ייבוש הפרי הופך אותו מזין ובריא הרבה יותר מפירות שעברו תהליך עיבוד, נוספו להם חומרים כימיים שונים, צבעי מאכל וכמויות גדולות של סוכר מעובד.

משום כך, פירות יבשים ללא סוכר מתאימים לאכילה כמו שהם, אבל אפשר גם לשלב אותם בסלטים, תבשילים,עוגיות פירות יבשים ללא סוכר, עוגות ומאפים.

כך אפשר להעשיר את הטעמים של כל ארוחה, בלי להגדיל את תצרוכת הסוכר ברמה מסוכנת.

במקרים מסוימים אף אפשר להשתמש בפירות הללו כממתיק טבעי, כמו בהכנת שייק פירות, או בהכנת עוגת פירות יבשים ללא סוכר ואף לצורך הכנת תבשיל, אשר נהוג להמתיק אותו בעזרת סילאן או דבש, או סוכר.

 

לסיכום,

סוכר קיים בכל הפירות, גם אלה שעוברים תהליך ייבוש טבעי. אבל בפירות שעברו תהליך ייבוש טבעי, כמות הסוכר קטנה יותר, מגיעה ממקור בריא הרבה יותר ואף ללא חומרים כימיים מזיקים, שנהוג להוסיף לפירות יבשים מסחריים. אז מי אמר "פירות יבשים ללא סוכר" ולא קיבל? הזמינו משלוח פירות או ירקות מהחקלאי עד הבית, מדוכן הפרדסן!

אזורי פעילות של דוכן הפרדסן - להזמנת תוצאת טריה מהחקלאי:

משלוח פירות תל אביב

משלוחי פירות רחובות

פירות וירקות נס ציונה

משלוח פירות וירקות ראשון לציון

משלוחי ירקות ופירות באירוס

משלוחי פירות וירקות בית גמליאל

שירותי ירקן בבאר יעקב

ועוד...

 

 

דלג לתוכן מרכזי