אננס קלוריות וערכים תזונתיים - כל מה שכדאי לדעת

כיום כבר אפשר להשיג בהרבה מאד מקומות אננס טרי, מה שהופך את האוהבים אותו למרוצים במיוחד. כאמור, מבחינת אננס קלוריות אפשר להיות רגועים, שכן האננס לא מכיל הרבה מאד קלוריות כך שאפשר לצרוך אותו ללא רגשות אשם ובלי ספירה של קלוריות.

עד לפני כמה וכמה שנים אי אפשר היה להשיג אננס בישראל אלא רק בקופסת שימורים. האננס הטרי לא היה נחלת האזור הגאוגרפיה של ישראל וצריך היה להסתפק או בשימורים, כאמור או לחפש אחר אננס קפוא. כיום המצב שונה. למזלם של הישראלים יש כיום הרבה מאד סוגים של פירות וירקות משלוח שאפשר להשיג ולא היו נגישים בעבר וכך קל לשלב אותם בתפריט היומי או השבועי. הפרי האקזוטי המיוחד הזה ניחן במעט מאד אננס קלוריות או ערכים תזונתיים שאנשים נמנעים מהם ולכן הוא נחשב לפופולרי מאד בקרב כל הגילאים כמעט. יש לו טעם ייחודי שמשלב מתיקות עם חמצמצות ותכונה זו הופכת אותו למתאים גם לבישולים של ארוחות ומנות עיקריות וגם לשילוב במנות אחרונות או קינוחים ברמה גבוהה. תמיד כדאי להכיר כל פרי שמתכוונים לאכול וכך לדעת בדיוק מה הוא מכיל וממה הוא מורכב.

 

מה כדאי לדעת על אננס קלוריות ומרכיבים תזונתיים חשובים?

כאמור, כיום כבר אפשר להשיג בהרבה מאד מקומות אננס טרי, מה שהופך את האוהבים אותו למרוצים במיוחד. כאמור, מבחינת אננס קלוריות אפשר להיות רגועים, שכן האננס לא מכיל הרבה מאד קלוריות כך שאפשר לצרוך אותו ללא רגשות אשם ובלי ספירה של קלוריות. אין בו הרבה פחמימות והנתון היחיד שצריך לשים אליו לב, בדומה להרבה פירות אחרים הוא הסוכר. אננס ישראלי מכיל לא מעט סוכר ולכן חשוב לצרוך אותו במינון הנכון ולא להגזים. מי שמקפיד על הימנעות מסוכר יכול לבחור באננס כקינוח פירותי שלפחות צורכים ממנו סוכר טבעי ולא מעובד וכמובן לבחון היטב את הכמות הנכונה והמתאימה. לא בכדי יש הרבה מאד אנשים שבוחרים באננס כקינוח מרענן וחמצמץ אחרי ארוחה בשרית, למשל.

 

איך אפשר לאכול אננס?

האננס, בדיוק בשל היותו פרי טרופי מגוון ומעניין, ניתן לאכילה במגוון רחב של צורות ואפשרויות. אננס קלוריות נמוכות והיעדר משמעות תזונתית מיוחדת מאפשר לשלב אותו במגוון רחב של מנות מתוקות או מלוחות, מנות עיקריות או קינוחים והוא בעצם מעניק גם טעם חמצמץ וגם מתוק לכל מנה שהוא משולב בה. בשנים האחרונות אפשר להתרשם מטרנד חדש ומעניין של הכנת אננס על האש, מה שמוציא ממנו את הסוכר והופך אותו לחגיגה של טעם וריח. כאשר מדברים על אננס ערך תזונתי חשוב להבין שהערכים התזונתיים נשמרים בדרך כלל גם במיץ שמפיקים מהאננס ולא בכדי המיץ עצמו מהווה מרכיב מרכזי בהרבה מאד מנות שדורשות את הטעם המתקתק. לא תמיד צריך להסתכל אך ורק על אננס קלוריות מפני שברשימת הערכים התזונתיים יש עוד לא מעט עובדות ומידע חשוב שלפעמים צריך לדעת כדי לקבל החלטה.

 

שילובים שמתאימים לאכילה עם האננס

אמנם בעבר זה היה פחות נפוץ או מקובל אבל כיום אפשר לראות את האננס בהרבה מאד מנות עיקריות – תבשיל של עוף עם פירות וירקות מהחקלאי ואננס ורוד, שילוב של אננס חתוך עם ירקות שורש בתבשיל קדירה מהביל שהוא ארוחה בסיר אחד וכמובן מה שנחשב כטעם שמגיע היישר מהוואי הרחוקה – פיצה עם קוביות או חתיכות קטנות של אננס. יש מי שהמלוח והמתוק ביחד זה שילוב שהוא לא יכול לאכול שום ארוחה בלעדיו ולכן האננס יכול להתאים בדיוק למנות שהוא יכין, יאכל וייהנה. לקינוח אפשר להכין עוגות עם אננס, מוס או ארטיק פירות אבל אז צריך לקחת בחשבון שיהיו אננס קלוריות גבוהות יותר ולכן צריך יהיה להחליט כמה קינוחים יהיו על השולחן ואילו סוגים מהם. כיום אפשר להשיג גם אננס מסוכר קנוי או כזה שמכינים לבד בבית וגם הוא יכול להיות נשנוש בין ארוחות או חטיף לצד הקפה או התה.

 

מה עוד כדאי לדעת על אננס קלוריות ומידע נוסף חשוב?

כיום ידועים הרבה מאד אננס יתרונות, מה שיסביר את האהדה שיש כלפיו מצד הרבה מאד ישראלים. לקח זמן עד שהחך הישראלי התרגל לטעם הטרופי אקזוטי של האננס אך ללא ספק מדובר באחד הטעמים האהובים ביותר כיום. אפשר להשיג אננס מחיר טוב וכדאי, כבר לא מאד יקר כמו שהיה בעבר, מה שהופך אותו לנגיש וכזה שכל אחד יכול לקנות וליהנות ממנו. בהחלט כבר אפשר לדבר באותו משפט על אננס בריאות, שכן אין באננס שום דבר שעלול להרוס את הדיאטה או להיות לא בריא ולכן הרבה מאד אנשים אוהבים אותו. יתרה מכך, כיום אפילו אפשר להשיג בקלות אננס קפוא ערך תזונתי מצוין כך שאפשר לאחסן אותו במקפיא ולשמור אותו בין ארוחות בלי שיתקלקל. הערכים התזונתיים לא נפגעים והאננס נשמר היטב גם במשך הרבה זמן. גם זה בהחלט יתרון גדול מאד לטובתו של האננס.

 

אננס קלוריות וערכים תזונתיים טובים – כבר מזמן חלק מהמטבח

כיום אין כמעט מטבח בישראל שאין בו אננס בתצורה כלשהי שמתאימה לכל משפחה. כל אחד שאוהב את הפרי הטרופי הזה יבחר אם הוא רוצה לאכול אותו ככה במצבו הטבעי, כקינוח במוס או עוגה, מסוכר ומעובד או כחלק מתבשיל קדירה שמחמם את הגוף ואת הלב. חשוב לדעת איך הכי נכון לאחסן את האננס על מנת לשמור אותו טרי וטעים למשך הרבה מאד זמן וכמובן ללמוד לקלף אותו כמו שצריך כדי להגיע לליבה הצהובה, הבשרנית והטעימה. עם הזמן לומדים לאט לאט אילו חלקים טעימים יותר או פחות ומה העיתוי בשנה שבמהלכו הכי כדאי לקנות אננס שיהיה בבית. מי שאוהב אננס גם יידע לזהות בחנות את האננס הבשל שמוכן לאכילה וכדאי לבחור אותו.

 

דלג לתוכן מרכזי