הפיצוחים שכדאי לאכול כחלק מהשגרה
ישראל נחשבת למדינה עשירה במגוון רחב של פירות יבשים ופיצוחים מסוגים שונים. העושר הזה מאפשר גיוון במטבח – הן בבישולים של מאכלים מהבילים, סמיכים ומנחמים והן בזמנים שבין הארוחות, בנשנושים וכמובן עבור מי שבוחר לאמץ תזונה בריאה ומאוזנת. רוב הפיצוחים מומלצים לצריכה קבועה ויש בהם ערכים תזונתיים טובים מאד. כמו בכל סוג אחר של אוכל – גם כאשר מדובר בפיצוחים חשוב ומומלץ לשים לב לכמויות ולמינונים ותמיד עדיף לשלב בין כמה סוגים מאשר להיצמד רק לסוג אחד. הפיצוחים ורסטיליים מאד ולכן מתאימים לבישולים ארוכים, כתוספת למנות מוכנות להוספת פריכות וכמובן שהם יכולים להיות הנשנוש המושלם בעת צפייה בטלוויזיה בסרט, בפרק מסדרה או באירוע ספורט שמועבר בשידור חי (מי מאיתנו לא אוהב גרעינים שחורים?!). אז אילו פיצוחים נחשבים לכאלה שכדאי לאמץ כחלק מהתפריט הקבוע?
פיצוחים והתרומה שלהם לבריאות
מרבית סוגי האגוזים מאופיינים בכמות גבוהה, יחסית, של שומנים שנחשבים לטובים ולכן הם מתאימים מאד בין ארוחות למי שאימץ סוג מסוים של דיאטה. שקדים וצנוברים ידועים ברמת חלבון גבוהה ולכן מתאימים כהעשרה למי שסובל מחוסרים מהותיים של מרכיב זה בגוף. גם בוטנים ואגוזי פקאן נחשבים לבריאים. למרות ההמלצה לצרוך את הפיצוחים במצבם הטבעי, כלומר עם קליפה, ללא קלייה וללא המלחה, הרי שגם אם קונים פיצוחים ביחד עם הזמנת ירקות מהחקלאי, הרי שהם יהיו מומלחים וטעימים וכך יהיה הרבה יותר קל ונוח לאכול אותם. כאשר משלבים, למשל, פיצוחים בסלט הירקות הרי שהמלח שסביבם יכול לחסוך הוספת מלח בנפרד כך שבאופן כללי הכמות מתקזזת ואפשר לומר שהסלט הזה יהיה הרבה יותר בריא ומשביע מאשר לו היה נאכל ללא תוספת הפיצוחים. מומלץ לגם לילדים הגדולים בבית לאכול מגוון רחב של פיצוחים וכך הם יכולים ליהנות כבר מגיל צעיר מהתרומה של הפיצוחים לבנייה התקינה וההתפתחות של הגוף.
לבחור נכון את הפיצוחים
חשוב לבחור פיצוחים שמיוצרים ומעובדים על ידי חברה מובילה בתחום וכמובן שאם הם מגיעים במשלוח עד הבית הרי שהם יהיו טריים וטעימים במיוחד. חלק מהפיצוחים כדאי לשמור במקפיא על מנת לשמור על הפריכות שלהם ולמנוע ממזיקים או חרקים להגיע אליהם. במידה ומעוניינים לשלב את הפיצוחים בבישולים כדאי לעשות זאת ככל שאפשר בסמיכות למועד ההגעה שלהם הביתה על מנת ליהנות מהטריות שלהם ומרובד הארומה שיתווסף גם הוא לתבשיל. אפשר וכדאי לקחת לעבודה או לטיול שקית עם מנה קטנה של פיצוחים מעורבים שתשמש כנשנוש בין הארוחות, מה שגם יתרום הרבה אנרגיה להמשך היום. בני נוער וילדים גדולים יותר יכולים לקחת איתם לבית הספר כמה אגוזים, שקדים או בוטנים שייתנו להם טעם נוסף במהלך ארוחת העשר שלהם. בעזרת הגיוון בצריכת הפיצוחים הם יהפכו לחלק בלתי נפרד מהתפריט המשפחתי.