תבשילי ירקות לחורף – מתחממים בצורה טעימה ובריאה!
אחרי העיכוב השנתי הקבוע, חורף 2022 הגיע בסערה. ומה יותר טוב מתבשיל ירקות חם וטעים כדי להעביר לכם בנעימים את הימים הקרים? בשורות הקרובות תבינו מדוע תבשיל ירקות הוא דבר כל כך מומלץ בחורף הישראל וגם נכיר לכם מספר מתכונים מומלצים.
מדוע כדאי לכם לאכול תבשיל ירקות בחורף?
אז מה הופך תבשיל ירקות לדבר שכדאי לכם להכין שוב ושוב בתקופת החורף ושממש שווה לכם להזמין משלוח פירות וירקות ישר מהחקלאי עבורו? ובכן, לשאלה הזו יש 3 תשובות מרכזיות:
- לחמם את הגוף בצורה מהירה – כשהטמפרטורה באוויר צונחת לאזורים החד-ספרתיים, חום הגוף שלכם יורד בהתאם. הדבר עלול לגרום לכם לתחושות עייפות, חוסר אנרגיה ואפילו מצב רוח ירוד. תבשילי הירקות, שרובם ככולם חמים, מעלים את חום הגוף שלכם לטווח הרצוי ומספקים לכם אנרגיה וחיוניות להם אתם כל כך זקוקים.
- לשבוע בלי להכביד על הגוף – אחת הטעויות הנפוצות של אנשים בחורף היא לאכול ארוחות "כבדות". יחד עם האפרוריות השוררת, החושך המוקדם והטמפרטורה הקרה, מדובר במתכון מובהק לעייפות רבה ותחושת כבדות כללית. תבשילי ירקות לחורף הינם קלילים, על אף היותם משביעים. ככה תוכלו להמשיך לתפקד גם לאחר הארוחה, ולא מייד להירדם על הכורסא או לקפוץ למיטה, מה שיבזבז לכם את המשך היום.
- הוויטמינים – וישנו גם העניין הבריאותי. תבשילי ירקות גדושים בוויטמינים אשר חיוניים לגוף שלכם ושומרים עליו מפני מחלות חורף שונות ואף משפרים את תפקודו. בין הוויטמינים הללו נמצאים ויטמין B וויטמין D, בנוסף לברזל, אומגה 3, מגנזיום ועוד.
סוגי תבשילי ירקות מומלצים לחורף הישראלי
בשיטוט קצר ברשת תגלו אינספור תבשילי ירקות לחורף שרבים מהישראלים אוהבים. הנה כמה המלצות טעימות במיוחד:
- גיבץ' – זהו תבשיל ירקות בלקני (בולגריה, רומניה) אשר כולל בתוכו מגוון רחב של ירקות צבעוניים דוגמת תפוח אדמה, חציל, פלפל, עגבנייה, גזר, קישוא ועוד. זורקים את כולם לסיר, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה לפי הטעם, מעט פטרוזיליה קצוצה וכוס אחת של מים רותחים. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, מערבבים מידי פעם, וזה הכל. רצוי לאכול את התבשיל חם, אך גם כשהוא קר, מדובר במנה טעימה במיוחד.
- רטטוי – נמשיך עם תבשיל הירקות המפורסם שמגיע אלינו מצרפת. מה שהתחיל כתבשיל של איכרים עניים, מוגש בימינו גם במסעדות היוקרתיות ביותר, כמנה עיקרית או כתוספת ליד הבשר. הירקות המרכזיים בתבשיל הם חציל, זוקיני, פלפל אדום, עגבנייה, בצל ושום, אך תוכלו להוסיף גם תפוחי אדמה, בטטה וכל ירק אחר שיתחשק לכם. הכניסו את כולם לסיר יחד עם שמן זית, כמון, כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ובשלו על אש קטנה כ-30 דקות. מבטיחים לכם שלא תשאירו כלום בצלחת שלכם!
דוכן הפרדסן – המקום לקנות ממנו ירקות לתבשיל
כדי להכין תבשילי ירקות לחורף טעימים ומזינים, אתם חייבים ירקות איכותיים, טריים ומובחרים. היכן תוכלו למצוא כאלו? בדוכן הפרדסן, כמובן. החנות הנפלאה הזאת ממוקמת ברחובות ומציעה לכם סחורה שמגיעה בכל בוקר ישר מהחקלאי, כך שהטריות והטעם יורגשו בכל תבשיל ירקות שתכינו. לדוכן הפרדסן גם אתר אינטרנט שמציע משלוחים לכל ערי הסביבה ותוכלו למצוא בו מלבד ירקות גם פירות טריים, עשבי תיבול, פיצוחים, פירות יבשים ומגוון מוצרי מעדניה נפלאים.